KMÜ BESYO Özel Yetenek Sınavı İçin Başvurular Başladı

Basın Yayın  İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 49               31.07.2009

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2009-2010 öğretim yılı Özel Yetenek Sınavı için ön kayıtlar ve hazırlık kursu başvuruları başladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vedat Çınar’ın verdiği bilgiye göre ''Özel Yetenek Sınavı için ön kayıtlar 28 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Ayrıca koordinasyon sınavı için Hazırlık Kursu 9 Ağustos tarihine kadar KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Spor Salonunda, hafta içi ve hafta sonları BESYO öğretim elemanları nezaretinde verilecek.
Hazırlık Kursunda beceri-koordinasyon testlerine yönelik kurallar öğretilecek ve 13-14 Ağustosta yapılacak olan Özel Yetenek Sınavı için öğrenciler hazırlanacak.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür V. Prof. Dr. Mehmet Karataş hazırlık kursları hakkında şu açıklamayı yaptı: “Beden eğitimi bölümlerine hazırlık, ÖSS’e hazırlık gibi önceden hazırlanmak, uzun süreli çalışmak ve özveri isteyen bir hazırlanma gerektirmektedir. Özel Yetenek Sınavında okulumuzdaki komisyon ve sınav şekli hakkındaki bilgiler üniversitemizin web sitesinde sunulmuştur. Katılacak bütün öğrenci adaylarımıza başarılar diliyorum”.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vedat Çınar; 2009 -2010 eğitim öğretim yılında 41 (25 erkek-16 bayan) öğrenci alınacağını bildirdi. “Bu kontenjana ilave olarak 8 milli sporcu alınacaktır. Sınavlarda bayan ve erkek adaylar kendi aralarında değerlendirileceklerdir. 1. aşamada bayan adaylar için 800 m (3dk.20sn) erkekler için 1500 m (5 dk 30 sn) eleme koşuları yapılacaktır. 2.aşamada çeşitli istasyonlardan oluşan koordinasyon parkuru yer almaktadır. Adayların bu tür sınav şekillerinden başarılı olabilmeleri için ve rakiplerine üstünlük sağlayabilmeleri amacıyla zamanında ve düzenli çalışmaları gerekmektedir. Bunu kolaylaştırmak için okulumuz öğretim elemanları eşliğinde 9 Ağustosa kadar Hazırlık Kursları düzenlenmiştir” açıklamasını yaptı.
Hazırlık Kursları ve Özel Yetenek Sınavı hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler http://besyo.kmu.edu.tr/ web sitesinden gerekli bilgilere ulaşabileceklerdir.