KMÜ’DE 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türk Halk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’ düzenlendi.

‘18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı’ kapsamında gerçekleştirilen programa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, üniversitenin akademik ve idari personeli ile davetliler katıldı.

KMÜ Yunus Emre Kültür Evinde düzenlenen program Çanakkale türkülerinden derlenen müzik dinletisi ile başladı. Dinletide kemanda Hüseyin Parbucu, piyanoda Şükran Akkuş ve vokalde Cihan Ünver Çabuk yer aldı.

Çanakkale Şehitleri Anısına Karma Resim Sergisi

Müzik dinletisinin ardından küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Konuk ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz’ın üstlendiği resim serginin açılışı Rektör Mehmet Gavgalı tarafından yapıldı. Rektör Gavgalı eserleri gezerek bilgiler aldı. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında her yıl düzenlenen sergi başta milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere Çanakkale şehitlerimizin aziz hatırasına minnet ve şükran duyguları ile gerçekleştirildi.

Toplam 35 sanatçı ve 40 eserin yer aldığı karma sergi; Prof. Dr. Abdülgani Arıkan, Prof. Dr. Mehmet Özkartal, Prof. Dr. Mustafa Küçüköner, Prof. Dr. Mutluhan Taş, Prof. Dr. Attila Döl, Doç. Dr. Ahmet Türe, Doç. Dr. Emine Nur Yılmaz Arıkan, Doç. Dr. Mustafa Diğler, Doç. Dr. Oğuz Yurttadur, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aytaç, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Tanrıver Celasin, Dr. Öğr. Üyesi Betül Serbest Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Derya Atsatan Konuk, Dr. Öğr. Üyesi Emre Şen, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Susuz, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Levent Kasap, Dr. Öğr. Üyesi Murat Aksoy, Öğr. Gör. Ceyda Gülsever, Öğr. Gör. Eda Cerit, Öğr. Gör. Gülşen Kahraman, Öğr. Gör. Mustafa Konuk, Öğr. Gör. Necmettin Ertunç, Öğr. Gör. Özgül Yiğit, Öğr. Gör. Seda Dilay, Dr. Öğr. Gör. Tekin Bayrak, Öğr. Gör. Müzeyyen Aköz Şen, Dr. Öğr. Gör. Mithat Kandemir, Öğr. Gör. Tevhide Aydın, Öğr. Gör. Yasemin Koparan, Arş. Gör. Şeyda Misman, Ahmet Özşimşek, Gülten Kahraman, Merve Keskin, Esranur Tuna, Semiha Altınsoy ve Şehriban Şahin’in eserlerinden oluşuyor.

Sergi, KMÜ Yunus Emre Kültür Evinde ve https://kmu.edu.tr/stm adresinden ziyaret edilebilecek.