108. YILINDA ÇANAKKALE MUHAREBELERİ KONULU PANEL

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi tarafından ‘108. Yılında Çanakkale Muharebeleri’ konulu panel düzenlendi.

Çanakkale Zaferinin 108’inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen panele KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci, üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Edebiyat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mehmet Mercan’ın yaptığı panel saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“Çanakkale, tarihimize altın harflerle yazılmış bir zaferdir”

Panel moderatörü Prof. Dr. Mercan, açış konuşmasında milli duygularımızı pekiştirmek ve şehitlerimizi anmak için böyle bir panel düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:  “Çanakkale Muharebelerinin 108’inci yılı, İstiklal Marşı’nın kabulünün de 102’nci yılındayız. Bu panelimizde öncelikli olarak Çanakkale Muharebelerinden ve aynı zamanda bir Çanakkale şairi olan Mehmet Akif Ersoy’dan bahsedeceğiz. Çanakkale Muharebeleri aslında yaklaşık 14 ay sürüyor. Çanakkale; 03 Kasım 1914 yılında başlayıp 09 Ocak 1916 yılına kadar süren Birinci Dünya Savaşındaki bir cephe. Bu cephede kazanılan bir zaferdir. Çanakkale, tarihimize altın harflerle yazılmış bir zaferdir. Çanakkale Muharebelerinin hem bizim tarihimizde hem de dünya tarihinde önemi çok büyüktür”.

Prof. Dr. Mehmet Mercan’ın ardından söz alan Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Yüksel, genel hatlarıyla Çanakkale Muharebeleri hakkında bilgiler aktardı.

Panel, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alaattin Uca’nın M. Akif Ersoy’un bakışı ile Çanakkale Muharebeleri, İstiklal Marşı ve M. Akif Ersoy hakkında açıklamalarda bulunmasının ardından sona erdi.