KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİNDE KAYITLAR BAŞLADI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 158    04.09.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni eğitim öğretim yılı kayıtları başladı.

Yunus Emre Yerleşkesinde Rektörlük binasında kurulan merkezde onlarca öğrenci kayıtlarını yaptırarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesinin bir ferdi olma gururunu yaşadı. Üniversitelilerin aileleri de çocuklarını bu heyecanlı ve sevinçli günlerinde yalnız bırakmadı.

Sadece 3-5 dakika süren kayıtlar esnasında öğrencilerin ve velilerin herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için gerekli tüm hazırlıklar günler önce tamamlanmıştı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini tercih ederek kayıtlarını yaptıran öğrenciler ve yakınları güleryüzle ve hızla tamamlanan işlemlerin ardından mutlu bir şekilde ayrılıyor.

Kayıt yaptıran öğrenciler, konaklama konusunda yurt tanıtım stantlarını gezerek bilgi ediniyor. Öğrenci Konseyi Başkanı da yeni üniversiteli arkadaşlarına öğrenci topluluklarının etkinlikleri, üniversitenin sosyal yaşamı hakkında bilgiler veriyor.

Aileleriyle birlikte kayıtlara gelen öğrencilere İl Emniyet Müdürlüğü personeli otogarda, tren istasyonunda ve üniversite yerleşkesinde ikramlarda bulunuyor ve yeni üniversitelilere güvenlik konusunda açıklamalar yapılıyor.

Öğrencileri ve ailelerini üniversite personeli otogarda karşılıyor ve ulaşım, kayıt gibi konularda bilgilendiriyor.

2012 ÖSYM ilk yerleştirme sonuçlarına göre, KMÜ akademik birimlerinin kontenjanlarının % 92’i ilk yerleştirmede dolmuştu. Kayıtlar tamamlandığında, KMÜ ailesine 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde 2.555 öğrenci daha katılmış olacak.