MİLLİ SPORCULAR KMÜ’YE KAYIT YAPTIRDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 164    25.09.2012

Çeşitli branşlarda ülkemizi başarıyla temsil ederek madalya kazanan milli sporcular Nur Tatar, Furkan Asena Aydın, Celal Keleş, Kürşat Kiraz ve Mehmet Altay Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) öğrencisi oldu.

Tekvando branşında Londra Yaz Olimpiyatları ülkemize gümüş madalya kazandıran Nur Tatar, Gençler Dünya Şampiyonasında altın madalya alan Furkan Asena Aydın ve yine Gençler Dünya Şampiyonasında üçüncü olan Celal Keleş üniversitenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde öğrenim görecek.

Ata sporumuz güreşte, Gençler Avrupa Şampiyonasında şampiyon olan Kürşat Kiraz ve Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında bronz madalya kazanan Mehmet Altay Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne kayıtlarını yaptırdılar.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptığı açıklamada üniversiteye kayıt yaptıran milli sporcuları Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde görmekten gurur duyduklarını söyleyerek, “Sporcularımızın uluslararası alanlarda katıldıkları müsabakalarda kazandıkları madalyalar hepimizin göğsünü kabartıyor. Öğrencilerimizin başarılarının daim olması için her türlü katkıyı sağlamaya hazırız.” dedi.

Milli sporculardan Kürşat Kiraz da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesinde bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, “KMÜ öğrencisi olarak ben ve arkadaşlarım, üniversitenin geçmiş yıllarda elde ettiği spor başarılarına başarı katmayı hedefliyoruz. Üniversitemizden yeni şampiyonların çıkacağına da yürekten inanıyoruz.” diye konuştu.