KMÜ’LÜ ÖĞRENCİLER’E HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN’DAN DESTEK

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:170     05.10.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde 10 Mayıs 2012 tarihinde Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın öğrencilerle gerçekleştirdiği söyleşi sonrası yapılan çekilişte üç öğrenciye Sendika tarafından burs verilmesi kararlaştırılmıştı.

Hak-İş Konfederasyonu tarafından geçtiğimiz günlerde burs kazanan öğrencilerin hesabına 1200’er Türk Lirası yatırıldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hilal Tüzün, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Adem Kıyıcı ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 2.sınıf öğrencisi Tuğba Köse de ödüllerine kavuşmuş oldu.

Hilal Tüzün,  ödülü almasının ardından herkese teşekkür ederek,“Kazandığım ödülü eğitimimi destekleyici faaliyetlerde kullanmayı planlıyorum. Ailem Yozgat’ta yaşıyor, babam çiftçi ve yedi kardeşiz. Bu şartlar altında kendi imkânlarımla planlarımı gerçekleştirmem mümkün değildi. diye konuştu.  Tüzün, ideallerini gerçekleştirmede kolaylık sağlayacağını inandığı bursu karşılayan Hak-İş Konfederasyonuna minnettar olduğunu da sözlerine ekledi.

Tuğba Köse ise  “Karaman’a Bursa’dan geldim. Yurtta kalıyorum, kazandığım burs sayesinde konaklama ihtiyacımı karşılamayı düşünüyorum. Babam isteğe bağlı sigortalı olduğundan ailemin kaynakları kısıtlı. Bu kısıtlı kaynaklar çerçevesinde öğrenci olarak tüm ihtiyaçlarımı karşılayamıyordum.”sözleriyle duygularını paylaştı. Tuğba Köse, başta Mahmut Arslan’a ve tüm hocalarına teşekkür ederek, sözlerinde duran Hak-İş Konfederasyonu’na da şükranlarını iletti.

Adem Kıyıcı da burstan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, Hak-İş Konfederasyonuna teşekkürlerini sundu. Kıyıcı “ Ailem şehir dışında yaşıyor ve dar gelirli bir aileden geliyorum. Kazandığım burs eğitim giderlerimi karşılamamda hem bana hem anne ve babama büyük kolaylık sağladı.” şeklinde konuştu.