KMÜ’DE EK YERLEŞTİRME KAYITLARI BAŞLADI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 172    08.10.2012K YERLEŞTİRME KAYITLARI BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Ek Yerleştirme kayıtları başladı. ÖSYM tarafından açıklanan Ek Yerleştirme sonuçlarına göre 341 yeni öğrenci KMÜ’ye kayıt yaptıracak.

8-10 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kayıtların ardından,  yeni öğrenciler 17 Eylül 2012 tarihinde başlayan eğitim-öğretim sürecine katılabilecekler.

Üniversitenin Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Ermenek Meslek Yüksekokulu, Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda boş olan toplam 418 boş kontenjandan 341'ine yerleştirme yapıldı. Öğrenciler tarafından en çok tercih elden bölüm ise yeni açılan Enerji Sistemleri Mühendisliği oldu. Boş olan 31 kontenjanın tümüne yerleştirme gerçekleşti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen yeni kayıtlar dolayısıyla yaptığı açıklamada, yeni öğrenci ve ailelerine hayırlı olsun dileklerini sundu. Rektör Gökmen “Öğrencilerimizin en iyi ortamlarda öğrenim görmeleri için tüm hazırlıklarımızı 2012-2013 eğitim- öğretim yılının başında tamamlamıştık. Ek Yerleştirme sonuçlarına göre ailemize yeni katılan çocuklarımızın da en kısa zamanda uyum süreçlerini tamamlayarak, eğitim hayatlarına başarılı bir şekilde devam edeceklerine inanıyorum.” dedi.