ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ MAHMUT DURGUN'UN PROJESİNE "HALKIN SEÇİMİ" ÖDÜLÜ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 174    08.10.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü araştırma görevlisi Mahmut Durgun “Biyolojik Haritalama Sistemleri” projesiyle kazandığı ödülle Karaman’ın gururu olmayı başardı.

Mahmut Durgun son beş yıl içinde kurulmuş olan ve enerji, sağlık, ulaşım, e-devlet hizmetleri gibi temel alanlarda dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler sunan yeni nesil yenilikçi şirketlerin katıldığı IBM SmartCamp Türkiye 2012 Yarışması’na katıldı.

Durgun, sadece Türk şirketlerinin katıldığı yarışmada 74 başvuru arasından ilk 6’ya girmeyi başardı. Mahmut Durgun proje ortağı Yeliz Durgun ile MRME şirketi aracılığıyla katıldığı yarışmada sosyal medya ve internet üzerinden gelen oylarla 'Halkın Seçimi' ödülünü kazandı.

Mahmut Durgun ve Yeliz Durgun’un sunduğu “Biyolojik Haritalama Sistemleri” projesi; mobil coğrafik işaretleme yöntemi ile dünyanın ve Türkiye’nin doğa ve flora haritasını çıkarıp, bu harita üzerinden araştırmacılara, özel şirketlere bilgi paylaşımı sağlayabilmeyi öngörüyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü araştırma görevlisi Mahmut Durgun kazandığı ödülle ilgili olarak, “Yarışmada, Anadolu’da bulunan üniversiteleri temsil eden tek araştırma görevlisi bendim. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi dışında Anadolu’yu temsil eden başka hiç bir üniversitenin araştırmacısı yoktu. Bu yüzen çok mutluyum.“diye konuştu. Durgun, yarışma sırasında Türkiye’nin önde gelen bilişim firmalarıyla fikir alışverişinde bulunduğunu, yarışma sırasında edindiği deneyimlerin gelecekteki çalışmalarına da ışık tutacağını söyledi.