KMÜ TÜRKİYE’NİN EN GİRİŞİMCİ 45 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA YER ALDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 177    11.10.2012

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı ''Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi''nde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 43. sırada yer alarak, Türkiye’nin en girişimci 45 üniversitesi arasına girmeyi başardı.2007 yılında kurulan üniversiteler arasında ise ilk sırada yer aldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; endeks belirlenirken öğretim üyesi 50'nin altında olan üniversitelerin hesaplamaya dâhil edilmediği, bu nedenle çalışmanın, Türkiye'deki 168 üniversitenin 126'sını kapsadığı belirtildi. Bilim, Sanayi ve  Teknoloji Bakanlığı endeks saptanırken 5 boyutun dikkate alındığını bildirerek, bunları şu şekilde sıraladı:
·         Bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği
·         Fikri mülkiyet havuzu
·         İşbirliği ve etkileşim
·         Girişimcilik ve yenilikçilik kültürü
·         Ekonomik katkı ve ticarileşme

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bu kriterler doğrultusunda elde ettiği 27 puanla 126 üniversite arasından 43. sırada yer aldı. KMÜ bu sonuçla büyükşehirlerde eğitim- öğretim veren çoğu vakıf üniversitesini geride bırakmayı başardı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin Türkiye’nin en girişimci 45 üniversitesi arasında yer almasını başarılı bulduğunu söyleyerek, üniversitenin tüm akademik personeline teşekkür etti. Rektör Gökmen; endeks sonucunu teşvik edici bulduğunu belirterek “ 2007 yılında kurulan yeni bir üniversite olmamıza rağmen, kısa zamanda elde ettiğimiz başarılar memnuniyet vericidir.Başarılarımıza başarı katarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sürekli büyüyen, gelişen bir üniversite olma prensibini benimsediğimiz için 43. sırada yer almayı yeterli görmüyoruz. Gelecek yıllardaki hedefimiz Türkiye’nin en girişimci üniversiteleri arasında ilk sıralara yerleşmektir.” diye konuştu.