KMÜ UYGULAMA ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ KÜTÜPHANEYİ GEZDİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 178    11.10.2012

Karamanoğlu Mehmetbey (KMÜ)  Üniversitesi Uygulama Anaokulu yeni eğitim öğretim döneminde hizmete açıldı. 3-5 yaş arasında 10 öğrencisi bulunan anaokulu, öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte üniversite kütüphanesini gezdi.

Öğrenciler öğretmenlerinin eşliğinde kütüphaneyi gezerken, kütüphanede sessiz olunması gerektiğini ve nasıl kitap alınacağını öğrendiler. Öğrenciler ilgiyle kitap raflarını inceleyerek, kitaplar hakkında kütüphane görevlilerine sorular sordular.

KMÜ Uygulama Anaokulundaki miniklerin ziyaretinden memnun olduğunu belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hıdır Metin “Henüz 3-5 yaş arasında kütüphane ile tanışmanın büyük faydası olduğuna inanıyoruz. Üniversitemizin anaokulunun öğrencilerini daha sık aralıklarla kütüphanemizde görmek bize keyif verecektir.” ifadelerini kullandı.

Yeni açılan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uygulama Anaokulunda Çocuk Gelişimi alanında eğitim alan öğretmenler eşliğinde eğitimler sürdürülüyor. KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları öğrencilere hergün farklı konularda katkı sağlıyor. Drama, müzik, sanat etkinliklerinin yanı sıra sorumluluk, vefa, tutumluluk, saygı gibi değerler konusunda etkinlikler yapılıyor.

Kayıtları devam eden ve her hafta farklı bir sosyal etkinlik planlanan KMÜ Uygulama Anaokulu hakkındaki bilgilere http://shmyo.kmu.edu.tr/anaokulu/ web sitesinden ulaşılabilir.