KMÜ’LÜ GÜREŞÇİ TAHA AKGÜL DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:180                    17.10.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesiteli sporcular 2-6 Ekim 2012 tarihleri arasında Finlandiya’nın Kuortane kentinde yapılan “10.Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında” büyük başarılara imza attılar.

KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  araştırma görevlisi Ahmet Şahin şampiyonada serbest stilde dünya şampiyonu olan Türk milli takımının antrenörü olarak görev aldı. Milli takım düzeyinde şampiyonluğu getiren kadroda bulunan KMÜ öğrencileri Serdar Böke, Taha Akgül, Soner Demirtaş ve Sümeyye Sezer de üniversitelerini başarıyla temsil etti.

Taha Akgül ve Serdar Böke milli takımın şampiyonluğunu, aldıkları madalyalarla taçlandırdı. Eski Avrupa Şampiyonu Taha Akgül 120 kg ağır siklette dünya şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırdı.

84kg’da ise KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden Serdar Böke finalde güreşme hakkını elde ederek Dünya 2.’si oldu.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen KMÜ’lü sporcuların kazandığı başarılara ilişkin yaptığı açıklamada Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun tüm öğretim elemanları ve öğrencilerini tebrik etti.

Gökmen “Ata sporumuz güreşte üniversite olarak ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde ettiğimiz başarılar artık gelenekselleşmiştir. Bu başarıları edinmemizde ter döken herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.