KMÜ KARAMAN’IN AYNASI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:181                    18.10.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin, TÜBİTAK’ın öncülüğünde Türkiye’de ilk kez yapılan girişimci ve yenilikçi üniversiteler araştırmasında 126 üniversite arasından 43.cü olması üzerine Karaman Anadolu Basın Birliği Başkanı Ali Ünlüer “Bizim Üniversitemiz” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ünlüer KMÜ’ nün bu sonucu hak ettiğini belirtirken, yazısında “Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen ekibi ile bu başarının mimarı olmuşlardır. Üniversite’nin bir beldenin aynası olduğunu kabul edersek, bizim üniversitemiz de Karaman’ın aynası olmuştur. Değişik dallarda yeni açılan fakülteleri ve yüksekokulları tercih eden öğrenciler her geçen gün artmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Ünlüer bu sıralamanın girişimcilik ve yenilikçilikle ilgili olduğunun altını çizerken KMÜ’ nün çok genç bir Üniversite olmasına rağmen hızla büyüyüp gelişmesiyle bu sonucu hak ettiğini belirtti. Ünlüer yazısında “ Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen ve tüm ekibine teşekkür eder, hepsini başarılarından dolayı kutlarım.” dedi.