KMÜ ÖĞRENCİSİ ÜMMÜHAN KARAÇADIR ATLETİZMDE ALTIN MADALYA KAZANDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 197    12.11.2012

Atletizm Federasyonu tarafından Atatürk'ün ölümünün 74. yılı nedeniyle Ankara Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı'nda gerçekleştirilen “Atatürk’ü Anma Kros Şampionası’nda” altın madalya kazanan KMÜ öğrencisi Ümmühan Karaçadır Rektör Prof. Dr Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti.Ziyaret sırasında Karaçadır’a;  KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar eşlik etti. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi olan Ümmühan Karaçadır küçükler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapılan yarışmalara toplam bin 29 sporcunun katıldığını söyledi. Karaçadır, 20 yaşında olmasına rağmen büyük bayanlar kategorisinde 4000 metrede yapılan yarışmada 1. olduğunu belirterek ”Başarılı olmamda emeği geçen tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum.“diye konuştu.

Prof. Dr. Sabri Gökmen, Ümmühan Karaçadır’ın altın madalya kazanmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek “Başarı kazanıp zirveyi yakalamak kadar o zirvede kalıcı olmak da çok önemlidir. Başarıyı elde tutmak için, daha çok çalışmak gerekir. Biz Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak öğrencilerimizin başarılarının sürekliliği için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. ” dedi.