KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN: “Ev Ve Deney Hayvanları Yetiştiriciliği Programı, Alanında Türkiye’de Bir İlktir”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 51            26.08.2009

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde yeni açılan ve Türkiye’de alanında bir ilk olan Ev ve Deney Hayvanları Yetiştiriciliği Programı, 2009-2010 eğitim öğretim yılında ek kontenjanla öğrenci alacaktır. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ev ve Deney Hayvanları Yetiştiriciliği Programının, veriminden faydalanılmayan ve insanlarla birlikte yaşayan kedi, köpek, balık, kaplumbağa ve papağan gibi ev hayvanlarının bakımı, beslenmesi, eğitimi ve ıslahı konularında çalışacak teknik ara eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla açıldığını; programın tıbbi ve biyolojik araştırmalarda kobay olarak kullanılan deney hayvanlarının yetiştiriciliğini de kapsayacak şekilde düzenlendiğini belirtti.

Prof. Dr. Sabri Gökmen, ülkemizde ev ve deney hayvanlarıyla ilgili yasal düzenlemelerin son beş yıl içerisinde yapıldığını ve bu düzenlemelerle belirtilen alanlarda çalışacak ara eleman açığının ortaya çıktığını; yeni açılan bu programın mezunlarının ev ve deney hayvanı yetiştiren, satan veya temin eden işletmelerde, yaban hayatına destek çalışmaları yürüten kamu ve özel sektör birimlerinde, milli parklar, hayvanat bahçeleri ve özel hayvan klinikleriyle üniversite ve diğer araştırma merkezlerinin deney hayvanı üreten ve kullanan birimlerinde ara eleman olarak çalışabileceklerini; bunun yanında yasal mevzuatın izin verdiği ölçülerde mezunların böyle birimleri kendileri de kurarak işletebileceklerini ifade etti.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, konuya ilgi duyan tüm öğrencileri KMÜ Meslek Yüksekokulu Ev ve Deney Hayvanları Yetiştiriciliği programına beklediklerini de belirtti.
Konuya ilişkin detaylı bilgiye KMÜ’nün internet sitesinden (www.kmu.edu.tr) ulaşılabilir.