KMÜ’LÜ SPORCU ÜMMÜHAN KARAÇADIR TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 200                  21.11.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Ümmühan Karaçadır bir başarıya daha imza attı.

KMÜ’lü Ümmühan Karaçadır İstanbul’da yapılan Ömer Besim Kır koşusunda Genç Bayanlar kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin milli sporcusu Ümmühan Karaçadır Aralık ayında Macaristan’ın Budapeşte kentinde yapılacak Avrupa Kros şampiyonasına direk katılma hakkı kazanmış oldu.

Ümmühan Karaçadır altın madalya kazanmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek duygularını şu şekilde paylaştı: “ Bu yarışta birinci olabilmek için çok çalıştım. Bugüne kadar geçemediğim rakiplerimi geride bırakarak şampiyon oldum. Bu başarıyı elde etmemi sağlayan tüm hocalarıma teşekkür ederim. Ayrıca bize her zaman destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen’e de şükranlarımı sunuyorum.”