ÜNİVERSİTELER FUTBOL LİGİNDE KMÜ 2. OLDU

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:211   29.11.2012

Türkiye Üniversiteler Futbol 2. Lig Müsabakalarının son maçı 29 Kasım Perşembe günü saat 12.00’de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile Çukurova Üniversitesi arasında Kemal Kaynaş Stadyumunda oynandı.

Karşılaşmayı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selçuk Buğdaycı, KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa Avcı İle KMÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta şeref tribününden izlediler.

Karşılaşma boyunca rakibinden üstün oynayan KMÜ, Çukurova Üniversitesini 1-0’lık skorla mağlup etti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin golünü 45. dakikada Ali İnce kaydetti.

KMÜ maçtan galip ayrılmasına rağmen, Çukurova Üniversitesi averajla müsbakaların şampiyonu oldu. Çukurova Üniversitesini, Niğde Üniversitesi ile oynadığı karşılaşmadan 3-0’luk sonuçla ayrılması birincilik kupasına taşıdı.

Maç sonrasında yapılan kupa töreninde; Çukurova Üniversitesi’nin birincilik kupasını KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin ikincilik kupasını Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu ve Niğde Üniversitesi’nin üçüncülük kupasını KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar verdi.

Kupa töreninde konuşan Rektör Gökmen turnuvaya katılan takımlara ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Gökmen “ Rakip olabilmek sporcuların kendisini geliştirebilmesi açısından çok önemlidir. Bu müsabakalara ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Benim gönlümde oynadıkları maçlarda ter akıtan tüm takımlar şampiyondur.” diye konuştu.