KMÜ’DE 3. ENGELLİLER SPOR ŞÖLENİ YAPILDI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 214                  03.12.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde geleneksel hale gelen “3. Karaman Engelliler Spor Şöleni” yapıldı. KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda 3 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 10.30’da başlayan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Şölene,  Karaman Valisi Murat Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Mehmet Karataş, KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, Sakatlar Derneği Karaman İl Başkanı Ali Rıza Yıldırım ile idari ve akademik personelin yanı sıra çok sayıda engelli ailesi katıldı.

Prof. Dr. Sabri Gökmen yaptığı açılış konuşmasında engellilerin topluma kazandırılmasında her bireye görevler düştüğünü söyleyerek, “Hepimiz aslında birer engelli adayıyız. Unutmamamız gereken husus sevginin her türlü engeli aşacağı gerçeğidir.” diye konuştu. Gökmen, 3. Karaman Engelliler Spor Şöleninin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Down Sendromlu öğrencinin İstiklal Marşımızı okumasıyla başlayan şölen, Karaman Valisi Murat Koca’nın zihinsel engelli bir öğrenciyle bilek güreşi yapmasıyla devam etti.

İşitme engelli öğrencilerin yaptıkları dans ve sema gösterileri ile görme engelli öğrencilerin katılımcılara yaşattığı müzik ziyafeti salonu dolduran izleyicilerden büyük alkış aldı.

Şölen boyunca Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği capoeira, dans, folklor ve spor gösterilerine engelli öğrenciler de eşlik etti. KMÜ Uygulama Anaokulu’nun minik öğrencileri de engelli arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Şölenin sonunda tüm engelli öğrenciler madalyalarını Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’den aldılar.