İSMAİL HAKKI HOCAOĞLU DENEYİMLERİNİ KMÜ'LÜ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:220    06.12.2012

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Çalışma ve İş Kurumu Karaman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’ne Biskot Bisküvi’nin işletmelerden sorumlu genel müdür yardımcısı İbrahim Hakkı Hocaoğlu konuk oldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Karamanoğlu Mehmetbey Salonu’nda 5 Aralık Çarşamba saat 15. 00’te gerçekleşen etkinliğe KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ile Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Çevik, Çalışma ve İş kurumu Karaman İl Müdürü Kenan Ateş ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İbrahim Hakkı Hocaoğlu “Bir Hikaye Bir Lider”  başlığı altında düzenlenen söyleşide deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Hocaoğlu kendi kariyerinde yaşadığı olayları öğrencilere aktardı ve kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Farklı olanın hayatta her zaman başarı sağlayacağını söyleyen İbrahim Hakkı Hocaoğlu, farklılığın da risk alarak gerçekleşebileceğini belirtti. İş hayatında risk almadan başarılı olunamayacağının da altını çizdi.

Hocaoğlu, öğrencilerin özel sektörün zorluklarına ilişkin yönelttiği soruları “Özel sektör acımasızdır. Hata kabul etmez.” şeklinde cevaplandırdı. Her bireyin ister kamu ister özel sektör olsun mutlaka çok çalışması ve mutlaka kendini geliştirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kurumlarda astın üste saygısının mecburiyetten geldiğini belirten İbrahim Hakkı Hocaoğlu “Üstün astına gösterdiği saygı bir erdemdir. Bu da kurumların başarılı olmasını sağlar.” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda Ülker-Karsa ortaklığı olan Biskot Bisküvi, çekilişle beş öğrenciye tablet bilgisayar hediye etti. KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün ile Çalışma ve İş Kurumu Karaman İl Müdürü Kenan Ateş katkılarından dolayı İbrahim Hakkı Hocaoğlu’na plaket takdim ettiler.