KMÜ’DE “ HER ÖĞRENCİYE BİR AĞAÇ “ PROJESİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 221        06.12.2012

Tema Vakfı Karaman İl Temsilciği Yönetim Kurulu üyeleri ve KMÜ Genç Tema Öğrenci Topluluğu temsilcileri Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti.

Vakfın İl Temsilciği Yönetim Kurulu üyelerinin değişmesi nedeniyle yapılan ziyareti yeni İl Temsilcisi Muttalip Yıldırım, İl Temsilci Yardımcıları Halil Başkalkan ve Suzan Özpeynirci, KMÜ öğretim üyesi ve aynı zamanda Genç Tema Öğrenci Topluluğu’nun Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cafer Akyürek, Genç Tema Öğrenci Topluluğu Başkanı Anıl Karakaya ve öğrenciler gerçekleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. Cafer Akyürek ziyaret sırasında, KMÜ ile Tema Vakfı işbirliğinde yapılması düşünülen “Ağaçlandırma Çalışmasını” gündeme getirdi. Üniversitenin tespit edeceği uygun bir imar planı çerçevesinde Tema Vakfı bu alanın ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştirmeye talip oldu.

Prof. Dr. Sabri Gökmen bu çalışmayla ilgili her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyerek, KMÜ’lü öğrencilerin bu çalışmada görev alacak olmalarından mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Ziyarette; daha önce Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karataş tarafından ortaya atılan “Her Öğrenciye Bir Ağaç” sloganı ile hayata geçirilecek projenin çalışmalarına en kısa zamanda başlanmasına karar verildi.