KMÜ BESYO Öğrencisi 29. Yaz Olimpiyat Oyunları`nda Serbest Güreşte Gümüş Madalya Aldı

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 55               24.09.2009

Danimarka'nın Herning kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’ni temsil eden BESYO öğrencisi Sezar Akgül, Serbest Güreş alanında 55 kiloda gümüş madalya kazandı.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları`nda, Serbest Güreş Milli Takımı`ndan 55 kiloda yarışan Üniversitemiz öğrencisi, Sezar Akgül’ün KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olması, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi için bir gurur kaynağı oldu.

Sezar Akgül’ün; Japon, Senegal ve Özbek rakipleri ile yaptığı zorlu bir mücadelelerin sonucunda gümüş madalya; Karaman’a ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine kazandırılmış oldu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen; “Üniversitemizde öğrencimiz olan Sezar Akgül’ün, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları`nda, Serbest Güreş Milli Takımı nın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencimizin yeteneği doğrultusunda başka prestijli yarışmalara katılması ve başarılarını sürdürmesi hedefi için, gereken tüm desteği vereceğiz. Sezar Akgül’ün yetişmesinde emek veren ailesini, antrenörlerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.`nda 55 kiloda yarışarak gümüş madalya kazanması

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi Sezar Akgül, serbest güreş alanında 2008 yılında Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya elde etmişti.