KMÜ’LÜ GÜREŞÇİLER BAŞBAKANLIK KUPASINDAN ZAFERLE DÖNDÜLER

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri Sivas’ta düzenlenen 1. Başbakanlık Güreş Kupasında altın ve gümüş madalya kazandılar.

Haziran 2013’te ülkemizde gerçekleştirilecek Akdeniz Olimpiyatlarına sporcu seçme niteliğinde olan 1. Başbakanlık Güreş Kupasına Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri damgasını vurdu.

3-5 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda KMÜ’lü güreşçiler erkekler serbest ve grekoromen stilde mücadele ettiler. Rakipleri karşısında büyük başarı sağlayan öğrenciler 3 altın ve 3 gümüş madalya elde ettiler.

Kupa mücadelesinde Soner Demirtaş (74 kg), Serdar Böke (84 kg) ve Taha Akgül (120 kg) birincilik kürsüsüne çıktılar. Kürşat Kiraz (55 kg), Sezer Akgül (55 kg) ve Ender Coşkun (74 kg) finalde rakiplerine yenilerek gümüş madalya kazandılar.