KMÜ KARİYER GÜNLERİNDE SİGORTACILIK KONUŞULDU

Acente Yetkilisi Ahmet Sart: “İlerleyen zamanlarda sizleri karşımda rakip olarak görmek istiyorum”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun düzenlediği Kariyer Günlerinde “Sigortacılığın Dünü, Bugünü, Yarını” konuşuldu.

Söyleşiye Güneş Sigorta Acente Yetkilisi Ahmet Sart konuşmacı olarak katıldı. Sart, söyleşisinde sigortacılık mesleğinde teorik ve pratik bilgilerin çok farklı olduğuna dikkat çekerek, meslekte yaşadığı deneyimleri öğrencilere aktardı.

Ahmet Sart, sigorta acentesi açmak için en az önlisans mezuniyet şartının bulunduğunu belirterek, 2 yıl mesleki deneyimin arandığını dile getirdi. Sart, mesleki deneyimin ise yetkili acentenin yanında teknik eleman olarak çalışılması suretiyle kazanılabileceğini söyledi. 2008’de çıkan sigortacılık kanunuyla mesleklerine yeni düzenlemelerin geldiğini vurgulayan Ahmet Sart, bu tarihten önce sadece okuryazar olanların bile acente açabildiğini kaydetti.

Karaman’da 33 yetkili sigorta acentesi bulunduğunu söyleyen Sart, Karaman gibi küçük şehirlerde sigortacılık yapan bayanların sayısının az olduğunu vurguladı. Mesleki sıkıntılarını da anlatan Sart, özellikle Karaman’da sigortacılıkta branşlaşma yaşanmadığını söyleyerek şöyle konuştu: “Vatandaşımız daha çok trafik ve kasko sigortalarına ilgi gösteriyor. Bu da diğer alanların gelişmesini engelliyor.”

Öğrencilerin yönelttikleri soruları da yanıtlayan Ahmet Sart söyleşisini “İlerleyen zamanlarda sizleri karşımda rakip olarak görmek istiyorum.” diyerek bitirdi.