KMÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE DGS SÖYLEŞİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun düzenlediği Kariyer Günlerine Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Turhan Gamlıer konuk oldu.

Turhan Gamlıer, KMÜ’lü öğrencilere Dikey Geçiş Sınavı (DGS) hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Gamlıer,  önlisans düzeyinde öğrenim gören öğrenciler için bu sınavın önem taşıdığını belirterek “Eğer mezun olduktan sonra eğitim hayatınıza devam etmek istiyorsanız DGS’de başarılı olmak durumundasınız.” dedi.

ÖSYM’nin 2000 yılından beri bu sınavı yaptığını belirten Turhan Gamlıer sınava girebilmek için önlisans mezuniyetinin ya da önlisans programının son sınıfında öğrenim görmenin yeterli olduğunu vurguladı. Sınavın içeriğiyle ilgili bilgiler veren Gamlıer, “Sınavda çıkan sorular önlisansta kazanılan bilgi ve becerilerle ilgili değil. İçerik sözel ve sayısal yeteneğe dayanmaktadır.” diye konuştu.

Turhan Gamlıer, her yıl DGS’ye girenlerin sayısının arttığını ve geçen yıl 12 bin kişinin sınava katıldığını söyledi. Geçen yıl devlet üniversitelerindeki kontenjanın ise 18 bin olduğuna dikkati çekti.

Gamlıer, DGS’yi kazandıktan sonra kayıt olunan üniversitede üç dönem intibak eğitimi almanın zorunlu olduğunun altını çizdi. Turhan Gamlıer önlisans mezunlarının lisans düzeyinde tercih edebilecekleri bölümler hakkında bilgiler de verdi.

Sunumun ardından KMÜ’lü öğrencilerin sorularını yanıtlayan Turhan Gamlıer, “DGS’de başarılı olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.