KMÜ’LÜ ÖĞRENCİLERE İTTİFAK HOLDİNG’DEN KEYİFLİ SÖYLEŞİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun düzenlediği Kariyer Günlerine İttifak Holding İnsan Kaynakları Direktörü Sancak Basa ve ADESE Kurumsal İletişim Müdürü Hatice Küçükhemek konuk oldu.

Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiye KMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün ve Prof. Dr. Ahmet Yıldırım ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Hatice Küçükhemek: “Üniversitenizi markalaştıracak olan sizlersiniz. Siz yükseldikçe üniversiteniz yükselecektir”

ADESE Kurumsal İletişim Müdürü Hatice Küçükhemek yaptığı konuşmada öğrencilik yıllarında yaşadıklarını anlatarak deneyimlerini KMÜ’lü öğrencilerle paylaştı. İnsanların en büyük sermayesinin zamanları olduğunu belirten Küçükhemek, özellikle öğrencilik yıllarında gençlerin zamanlarını iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Hatice Küçükhemek, üniversite yıllarında öğrencilerin hocalarıyla iyi iletişim kurmalarının ileriki yıllarda kendilerine fayda sağlayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilik yıllarınızda sektörel kitapları okumaya özen gösterin. Mutlaka staj yapmaya çalışın. Unutmayın ki iş işte bulunur.”

Küçükhemek, öğrencilerin okul yıllarında yapacağı çalışmalar sayesinde ödüller kazanabileceğini ifade ederek “Üniversitenizi markalaştıracak olan sizlersiniz. Siz yükseldikçe üniversiteniz yükselecektir.“ dedi.

Sancak Basa: “Üniversite isimlerine değil, kişisel gelişime önem veriyoruz”

İttifak Holding İnsan Kaynakları Direktörü Sancak Basa’nın öğrencilere birebir sorduğu esprili sorularla renklendirdiği söyleşisi öğrencilerden büyük alkış aldı.

Sancak Basa söyleşisinde, insan kaynaklarının önemine değinerek, kendi firmalarında işe alım sürecinde işe başvuran bir adayın kendisine ne kadar yatırım yaptığına dikkat ettiklerini ifade etti. Özellikle yabancı dil bilen adayların iş başvurularında bir adım öne geçtiğini vurguladı.

Sancak Basa, öğrencilerin sorusu üzerine, günümüzde iş başvurusu sırasında üniversite isimlerine değil, kişisel gelişime önem verilmeye başlandığını belirtti. Basa, “İşe alım süreçlerinde ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi gibi ekol olmuş üniversiteler artık büyük rol oynamamaktadır.” dedi.

Sancak Basa, söyleşide Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden Gülsüm Toker ile mülakat yaparak, kendi firmalarında staj yapma olanağı sağladı. Basa, öğrencinin kendisini akıcı bir şekilde ifade etmesinin olumlu puan kazandırdığını belirtti.

Keyifli söyleşi Sancak Basa ve Hatice Küçükhemek’e plaket takdim edilmesiyle son buldu.