KMÜ KARİYER GÜNLERİNDE MEMURİYET KONUŞULDU

Akdeniz Tapu ve Kadastro Müdürü Dr. Hakan Candan “Sizleri meslektaşım olmaya davet ediyorum”

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun düzenlediği Kariyer Günlerinde Akdeniz Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Dr. Hakan Candan öğrencilerle buluştu.

Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Şahin, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dr. Hakan Candan “KMÜ’de doktora ve yüksek lisans eğitimimi aldım. Yedi yıl Karaman Tapu ve Kadastro Müdürlüğü yaptım. Bunun için buraya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum.” diye konuştu.

Dr. Candan “Tapu ve kadastro alanında 18 bin kişi çalışıyor. Bunların büyük kısmını harita mühendisleri oluşturuyor. Ancak son yıllarda kamu yönetimi, emlak gibi bölümlerden de çok sayıda personel istihdam ettik. Bu sebeple sizleri de aramızda görmek istiyorum. Sizleri meslektaşım olmaya davet ediyorum.” dedi.

Osmanlı’dan günümüze devlet yapılanması ve personel istihdamı ile ilgili bilgiler veren Dr. Candan KPSS sayesinde memur alımının daha da objektifleştiğini söyledi. Öğrencilerin memurluk hakkındaki sorularını cevaplayan Dr. Hakan Candan, “büro patoloji” denilen iş dışında başka işe yönelmeme, kendini geliştirmeme, iş hayatını rutine bindirip o işi kimsenin yapamayacağını düşünme gibi özelliklerin günümüzün rahatsızlığı olduğunu sözlerine ekledi.

Konferans, Dr. Hakan Candan’a plaket takdim edilmesiyle sona erdi.