KMÜ KARİYER GÜNLERİ BANKACILIKTAKİ GELİŞMELERLE SONA ERDİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun düzenlediği Kariyer Günleri’nin son oturumunda Türkiye İş Bankası Karaman Şube Müdürü Erdal Sarıgil söz aldı.

Erdal Sarıgil, konuşmasında Türk bankacılığını 2001’e kadar ve 2001 krizinden sonra olmak üzere iki ayrı dönemde incelemek gerektiğini belirtti. Türkiye’de 2001 yılında yaşanan krizin ardından Türk bankacılığının yeniden yapılandırıldığını ve sıkı denetimlerin uygulandığını dile getiren Sarıgil, “Günümüzde dünya bankaları gerilerken Türk bankaları yükselmektedir.” şeklinde konuştu.

Erdal Sarıgil, İş Bankası’nın kuruluşuna da değindi ve “Bankamızın kuruluşunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün katkıları çoktur.” dedi. İş Bankası’nın tamamen yerli sermaye olduğuna dikkat çeken Sarıgil, “İş Bankası, milli sermayenin özel sektördeki tek temsilcisidir.” diye konuştu.

Erdal Sarıgil, kendisinin 2009 yılı temmuz ayından beri Karaman’da görev yaptığını dile getirdi ve Karaman’ın borç ödeme ahlakının çok iyi olduğunu sözlerine ekledi. Karaman’da İş Bankası olarak dün ikinci şubelerini açtıklarını kaydeden Sarıgil, Türkiye’de 1249 şubeye sahip olduklarını belirtti.

Erdal Sarıgil, bankacılık sektöründe bilişim altyapılarının çok benzer olduğuna dikkat çekti ve fark yaratmak için güleryüz ve hizmet kalitesinin ön plana çıktığını vurguladı. Bankacılığın ağır ve stresli bir meslek olduğunu söyleyen Sarıgil, “Bankacılar eşleriyle evlenmeden önce muhakkak konuşsunlar. Çünkü bankacıların mesaisi 10 saat değil, 24 saattir. Bu mesleği sevmeden yapamazsınız.” dedi.

Konferans, Erdal Sarıgil’e plaket takdim edilmesiyle sona erdi.