KMÜ Ermenek Meslek Yüksekokulu’nda Spor Tesisleri Açılışı Yapıldı

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 68                  12.11.2009

KMÜ Ermenek Meslek Yüksekokulu Spor Tesislerinin açılışı 12 Kasım 2009 saat 11.00’de yapıldı. Açılışa Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kemal Esengün, Prof. Dr. Mehmet Karataş, Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, Genel Sekreter Ahmet Tüfekçi, okul müdürleri, daire başkanları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Açılış törenine ayrıca Ermenek Kaymakamı Sayın Mehmet Demir, Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar, Güneyyurt Belediye Başkanı Celil Yağız, Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu’nun yanısıra vatandaşlar da katıldı.

Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercan Oktay, okul idaresi, KMÜ yönetimindeki tüm akademik ve idari personelin katkılarıyla, etkili bir yönetim organizasyonu ve girişimcilik örneği olarak yapılan spor tesisleri, hem Ermenek Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören 750 öğrenci için, hem de Ermenek’te yaşayanlar için, önemli bir atılım olarak değerlendiriliyor.

Ermenek’in sosyal ve kültürel çehresini değiştirecek olan spor tesisleri, 1000 m2alan üzerine kuruldu. Tesislerde gece ışıklandırma sistemi yanında, estetik özelliği ve egzersiz performansı sağlayan ideal bir akrilik zemin yüzeyi kaplama malzemesi kullanıldı. Çevresi kapatılan alanda 350 adet stad koltuğu bulunuyor. Spor tesislerinde bulunan voleybol sahası, basketbol alanı ve tenis kortunun açılımı, Ermenek’te öğrenim gören üniversite öğrencileri yanısıra Ermenek’lileri de sevindirdi.

Açılış töreninde Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Ercan Oktay ve Ermenek Belediye Başkanı Necati Akpınar’ın konuşmalarının ardından, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, günün önemi ile ilgili konuşmalar yaptılar.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, spor tesislerinin kurulmasında emeği geçen kişilere ve kuruluşlara teşekkür plaketi sundu. Karayolları, Köy Hizmetleri, Ermenek, Başyayla, Güneyyurt Belediyeleri, Karaman Özel İdaresi gibi kamu kuruluşları ile Abdullah Aydınlı, Salim Aras, Soner Uyar, Ahmet Bademci, Hurşit Akpınar, Galip Sumra isimli vatandaşların maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür etti.

Spor tesislerinin açılışı yanısıra, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yönetim Kurulu toplantısı da yapıldı.

Ermenek Meslek Yüksekokulu’nda başlangıçta dört program ve altı bölüm varken, 2009-2010 eğitim-öğretim döneminde beş program ve 10 bölüm halinde eğitim sürdürülüyor. Öğrenci sayısı 750 olan Ermenek Meslek Yüksekokulunda üç bilgisayar laboratuarı, bir elektrik laboratuarı, 100 kişilik konferans salonu bulunuyor. Ermenek Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin sosyal etkinliklerini artırmak amacı ile yapılan bowling salonu da üniversite yönetiminin özel gayretleri ile kısa süre içinde tamamlanacak. Ermenek’te eğitimini sürdürecek üniversite öğrencilerinin barınma koşullarını kolaylaştırmak için de, 300 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu yapımı sürüyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin “sıradan değil aranan üniversite” olma yolunda ilerlemesinde Ermenek Meslek Yüksekokulu Spor Tesislerinin açılması, üniversite öğrencileri ve Ermenek halkının yanı sıra, Karaman bölgesindeki diğer kuruluşlar için de bir “sosyal girişimcilik örneği” niteliği taşıyor.