KMÜ’LÜ MİLLİ SPORCULAR ARKADAŞLARIYLA BULUŞTU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri spor tarihi ve olimpizm dersi kapsamında düzenlenen Geçmişten Günümüze Olimpiyat Oyunları Günleri etkinliklerinde “Olimpiyat ve Başarının Sırrı” başlıklı bir söyleşi düzenledi. Söyleşiye KMÜ öğrencileri Avrupa Şampiyonu Güreşçi Taha Akgül ve Olimpiyat ikincisi Tekvandocu Nur Tatar konuk oldu.

Üniversitenin Yunus Emre Konferans Salonunda 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 13.30’da gerçekleştirilen söyleşiye KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Selahattin Akpınar, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar hiç bir başarının kolay elde edilemeyeceğini söyleyerek “Milli sporcularımızın hayatı bizler kadar kolay geçmiyor. Onlar planlı ve programlı yaşamak zorundalar. Özel hayatlarına ayıracak zamanları dahi kısıtlı.“ diye konuştu.

Nur Tatar: “Aldığım Her Yenilgi Beni Daha Çok Motive Eder”

Nur Tatar söyleşiye Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencisi olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek başladı. Yoğun kamplardan dolayı okul derslerini aksattığını belirten Tatar, üniversite hayatını özlediğini söyledi.

Uluslararası karşılaşmalarda Türk bayrağını dalgalandırmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Nur Tatar, başarısında ailesinin büyük rol oynadığını dile getirdi.  Tatar sözlerine şöyle devam etti: “Başarılı olmak istiyorsak hedef koymalı ve istemeliyiz. Yalnızca sporda değil, her alanda bu ilke yol göstericimiz olmalıdır.”

Beş yaşında spora başladığını belirten Nur Tatar “2008 yılından beri hayatım kamplarda ve müsabakalarda geçiyor. Kazandığım madalyalarımın yanı sıra aldığım her yenilgi beni daha çok başarılı olmaya motive ediyor.” diye konuşu.

Öğrenci arkadaşlarından gelen soruları da yanıtlayan Tatar, dopingle ilgili yöneltilen bir soruyu “Doping hırsızlıktır. Başkasının hakkını çalmaktır.” şeklinde cevaplandırdı. KMÜ’de kendisine büyük destek veren hocalarına teşekkür eden Nur Tatar, arkadaşlarına “Çalışırken dua etmeyi ihmal etmeyin.” diyerek söyleşisini tamamladı.

Taha Akgül: “Çalışana Allah Başarıyı Nasip Eder”

Taha Akgül, konuşmasında 13 yaşında güreşe başladığını ve aileden güreşçi olduklarını söyledi. 2008 yılına kadar minikler ve çocuklar kategorilerinde katıldığı müsabakalarda hiçbir başarı elde edemediğini belirten Akgül, “İlk madalyamı kazandığım 2009 yılı benim yeniden doğuşumdur. Bu açıdan baktığımda her şeyin doğru bir zamanı olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Öğrenim hayatından da bahseden Taha Akgül, 9 Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazandığını ve iki yıl okula devam etmesine rağmen spor hayatındaki yoğun tempodan dolayı bırakmak zorunda kaldığını açıkladı. Akgül sözlerine şöyle devam etti: “Şu anda KMÜ öğrencisi olmaktan çok mutluyum. Ama Türkçe öğretmeni olmak içimde ukde kaldı.”

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Taha Akgül, Türkiye’deki spor politikalarına ilişkin yöneltilen bir soru üzerine ülke olarak olimpiyatlarda çok başarılı olamadığımızı söyledi. Olimpik tesislerimizin olmadığından yakınan Akgül, alt yapı anlamında güçlü olunduğu takdirde Türkiye’nin uluslararası organizasyonlarda büyük başarılara imza atacağına inandığını dile getirdi.

Gelecekle ilgili planları hakkında da konuşan Taha Akgül, 2016’dan sonra Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde yer almak istediğini söyledi. Arkadaşlarına tavsiyelerde de bulunan Akgül, “Çok çalışın. Çalışana Allah başarıyı nasip ediyor.” şekline konuştu.