KMÜ ÖĞRENCİSİ CİRİT ATMADA ŞAMPİYON OLDU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi Mustafa Tan Üniversitelerarası Atletizm Türkiye Şampiyonasında cirit atmada şampiyon oldu.

Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından organize edilen şampiyona 8-10 Mayıs 2013 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirildi. 54 üniversitenin katıldığı Şampiyonada KMÜ’lü 8 sporcu çeşitli branşlarda mücadele etti.

KMÜ Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi olan milli sporcu Mustafa Tan en yakın rakibine 8 metre fark atarak 70,10 metrelik derece ile altın madalya kazandı. Tan, bu şampiyonlukla Haziran 2013’te ülkemizde gerçekleştirilecek Akdeniz Olimpiyatlarına katılma hakkını da elde etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Mustafa Tan’ı başarısından dolayı tebrik etti ve “Spor alanındaki başarılarımızın devam edeceğine inanıyorum.“ diye konuştu.