ERMENEK MESLEK YÜKSEKOKULU’NDAN HES’E TEKNİK GEZİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Ermenek Meslek Yüksekokulu, Ermenek HES İşletme Müdürlüğüne teknik gezi düzenledi.

Geziye Elektrik programından 33 öğrenci ile Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ali Can, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan Maral ve Elektrik Programı Öğr. Gör. Hüseyin Ay katıldı.

300 MVA gücüne sahip Türkiye’nin gövde yüksekliği bakımından en yüksek barajı olan Ermenek Barajına yapılan teknik gezi sırasında öğrencilere HES İşletme Müdürlüğünde görevli elektrik mühendisleri tarafından bilgi verildi. KMÜ’lü öğrenciler türbin, jeneratörler, trafolar ve yüksek gerilim şalt sahasını yerinde inceleme imkânı buldu.

Ermenek Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ali Can, Ermenek HES İşletme Müdürlüğü yetkililerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, “Öğrencilerimiz bu geziyle okulda aldıkları teorik eğitimi uygulamalı olarak sahada görme fırsatı yakalamışlardır.” dedi.