KMÜ SPOR ETKİNLİKLERİNDE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) “Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının işbirliğinde gerçekleşen törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci ile fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri ve idari birim amirlerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve personel katıldı.

27 Mart-29Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenen spor etkinlikleri çerçevesinde üniversitenin personel ve öğrencilerinden oluşan takımlar futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, kort tenisi ve satranç branşlarında mücadele etti. Müsabakalara öğrenci kategorisinde 749, personel kategorisinde 390 olmak üzere toplam 1139 sporcu katıldı.

Sporculara ödülleri KMÜ protokolü tarafından verildi. Törende dereceye giren sporcu ve takımlar şöyle sıralandı:

Öğrenci Kategorisi

Bayan Voleybol

1.  BESYO (Spor Yöneticiliği)

2. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Erkek Voleybol

1. BESYO 2
  2. Ermenek Meslek Yüksekokulu
  3. BESYO 3

Basketbol

1. BESYO 1
  2. Mühendislik Fakültesi
  3. Kazım Karabekir Meslek Yüksekokulu

Futbol

1. Crazy BESYO 3
  2. Galax FC
  3. BESYO (Spor Yöneticiliği)

Masa Tenisi Erkek

2. Mevlüt Sarı
  3. Prof. Dr. İbrahim Yılmaz

En Fazla Etkinlik Yapan Öğrenci Toplulukları

Tören kapsamında 2012-2013 eğitim-öğretim yılında en fazla etkinlik yapan öğrenci topluluklarına da ödül verdi. 14 etkinlik düzenleyen Bilinçli Gençler Öğrenci Topluluğu birinci olurken, 8 etkinlikle Sağlık, Kültür ve Etik Öğrenci Topluluğu ikincilik, 7 etkinlikle Genç Vizyon Öğrenci Topluluğu üçüncülük elde etti. Ödülleri topluluklar adına başkanları sırasıyla Sadet Cona, Hatice Şen ve Mehmet Özyoldaş aldı.