BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezuniyet töreni yapıldı.

Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda 4 Haziran 2013 Salı günü gerçekleştirilen törene KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdullah Kaya ile üniversitenin akademik ve idari personeli, mezunlar ve aileleri katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar: “Başarı İçin Ömürlerinin Bir Bölümünde Bedel Ödemeyenler, Başarısızlıklarının Bedelini Bir Ömür Boyu Öderler “

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, yaptığı açılış konuşmasında Yüksekokul hakkında katılımcılara bilgi verdi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Selçuk Üniversitesi bünyesinde 1998 yılında kurulduğunu belirten Akpınar,  bu yıl 11. mezuniyet törenlerini gerçekleştirdiklerini vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı itibariyle Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde 241, Spor Yöneticiliği bölümünde 75 öğrencinin bulunduğunu kaydetti. Akpınar, “Bugün diplomalarını vereceğimiz 54 yeni mezunumuzla birlikte Yüksekokulumuzun mezun ettiği öğrenci sayısı 524 olacaktır.“ diye konuştu.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde 65 milli sporcunun öğrenim gördüğüne dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Akpınar, Yüksekokul olarak elde ettikleri başarıları anlattı. Akpınar “Yalnızca üniversitelerarası spor müsabakalarında kazandığımız başarıları anlatsak mezuniyet törenimizin süresini aşarız.“ dedi.  Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, kazandıkları ödüllerin bir kısmını mezuniyet töreni öncesi fuaye alanında sergilediklerini sözlerine ekledi.

Akpınar, öğrencilerine tavsiyelerde de bulunarak, çalışmaktan korkmamalarını, dürüst ve ahlaklı olmalarını söyledi.  Yeni mezunlara ülkeleri için yapacakları çok şeylerinin olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Akpınar şöyle konuştu: “Başarı için ömürlerinin bir bölümünde bedel ödemeyenler, başarısızlıklarının bedelini bir ömür boyu öderler.“

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar başta öğrenciler ve aileleri olmak üzere Yüksekokul öğretim elemanlarına teşekkür ederek, yeni mezunlara “Yolunuz açık, başarınız daim olsun.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Mezuniyet töreninde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 4. sınıf öğrencilerini anlatan sinevizyon gösterisinin ardından, Serhan Nergis ve Fatih Nazlı’nın gitar ve bağlamayla birlikte sundukları müzik dinletisi yeni mezunları coşturdu. Şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden yeni mezunlar halay çekip gönüllerince eğlendiler.

Prof. Dr. Ahmet Yıldırım: “Üniversite olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun başarılarıyla gurur duyuyoruz”

KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yıldırım,  dereceye giren öğrencilerden birinci Yakup Aslanoğlu, ikinciliği paylaşan M. Fatih Çırak ve Safiye Yalçıntürk ile üçüncü olan Yünsel Çulfa’ya belgelerini takdim etti.

Prof. Dr. Yıldırım yaptığı konuşmada gençlerin gözlerindeki ışıltının kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Üniversite olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun başarılarıyla gurur duyuyoruz.“ dedi. Yıldırım konuşmasına söyle devam etti: ”Dünyaya bir kez daha gelecek olsam Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda öğrenim görmek ve mezun olduktan sonra bu alanda akademisyen olmak isterdim. Hem spor yapıp hem sağlıklı yaşayarak geçimini elde etmek hoş bir şey.”

Mezuniyet kütüğüne plakasını çakan okul birincisi Yakup Aslanoğlu konuşmasında başarılı olmasını sağlayan ailesine ve hocalarına teşekkür etti. Aslanoğlu, “4 yılımı geçirdiğim üniversitemde bugün sevinci ve hüznü bir arada yaşıyorum.“ dedi.

Tören, Yüksekokul öğretim elemanları tarafından mezunlara diplomalarının verilmesi ve mezunların kep atmasıyla sona erdi.

“En Baba” Mezun Hüseyin Ardıç

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunları arasında en dikkat çeken isim Hüseyin Ardıç oldu.  Ardıç, mezuniyet törenine 7 aylık oğlu Mustafa Emir ve eşi Ayşe Gülay ile katıldı.

İki yıllık evli olduğunu söyleyen Ardıç, “Hem okuluma devam ettim, hem futbol oynayarak hayatımı kazandım.  Baba olmanın sorumluluğuyla bugün mezun olurken daha fazla gururluyum. Mezuniyetimin oğlumda anlamlı bir anı olarak kalmasını istiyorum. “ şeklinde konuştu.

Hüseyin Ardıç Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanlarına da desteklerinden dolayı teşekkür etti.