KMÜ’de Farkındalık Seminerleri Başlıyor

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No: 74                 22.12.2009

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde sosyokültürel etkinliklere canlılık kazandıran Farkındalık Seminerleri başlıyor. Farkındalık Seminerlerinden ilki, KMÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile KMÜ Dil ve Edebiyat Öğrenci Topluluğu işbirliği ile düzenleniyor.

KMÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş’ın sunacağı “Doğu’nun Yedinci Oğlu Sezai Karakoç” konulu ilk Farkındalık Semineri, 24 Aralık Perşembe günü saat 15.30’da KMÜ Yunus Emre Amfisinde yapılacak. İlk seminerin ardından da farklı konularda sunumlar yapılarak, katılımcıların belli olay veya durumları farklı değerlendirmelerini hedefleyen programlar düzenlenecek.

Bilimsel, sosyal, kültürel her alanda olumlu ve olumsuz durumlara değişik yönlerden bakış açısı kazandırma amacı ile başlatılan Farkındalık Seminerleri, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin farklı bölümleri tarafından düzenli aralıklarla yapılacak. Öğrenci ve öğretim elemanı birlikteliği ile her seminerde değişik konuların ele alınacağı Farkındalık Seminerlerine yoğun ilgi olması bekleniyor.
Farkındalık Seminerleri ile, “herkesin kendisinde ve çevresinde olup bitenlerin bilincinde olmasının sağlanması, önceden öğrendiklerimizin yaşamımızı değiştirdiğinin farkında olunması ve nasıl çözüm üretilebileceği konusunda bakış açısı kazandırılması” noktalarında farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Bu gerekçe ile üniversitenin öğretim elemanları ile öğrenci topluluklarının birlikte programlar düzenlemesine de fırsat tanınıyor.
Sadece öğrencilere, idari ve akademik personele yönelik olmayıp tüm ilgilenenlere ve Karaman halkına açık olan programlarda, sosyal yaşam ya da bilimsel konularda dinleyenlerin durumlara farklı bakış açıları kazandırılması, önemli bir konuyu fark edip üzerine gidilmesi, konuların geniş bir bakış açısı ile değerlendirilebilmesinin sağlanması hedefleniyor.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nin fark oluşturan Farkındalık Seminerlerine, tüm Karaman halkı davetlidir.