REHBER ÖĞRETMENLER KMÜ’YÜ YAKINDAN TANIDI

Karaman Temizel-Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nurettin Doğan: “Şehrimizi üniversitemiz kalkındıracaktır

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kamil Özdağ Fen Fakültesi tarafından düzenlenen Tanıtım Günlerine katılan rehber öğretmenler öğretim elemanlarına yönelttikleri soru ve önerilerle üniversite hakkında geniş bilgi sahibi oldular.

Tanıtım Günleri kapsamındaki bilgilendirme toplantısına katılan Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Ethem Durna öğretim elemanlarına “Siz neden KMÜ’yü tercih ettiniz?” şeklindeki sorusuyla ilgi gördü. Fakülte adına soruyu yanıtlayan Matematik bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Arı sorunun çok kapsamlı değerlendirmesi gerektiğini belirterek, “Birey mutlu olduğu yerde başarılı olur.“ dedi.

Arı, KMÜ’nün yeni bir üniversite olmasının avantajları  ve yerelliği sayesinde   öğretim elemanlarını çektiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr Kamil Arı, üniversitenin öğretim elemanlarının seçiminde titiz ve objektif davranarak, donanımlı bilim insanlarından oluşan bir kadro kurma çabasının da takdire değer olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda söz alan İrfan Ataseven Fen Lisesi Müdürü Mesut Okur, etkinliği olumlu bulduklarını ancak; eylül-ekim döneminde öğrencilere yönelik tanıtım günlerinin düzenlenmesinin daha faydalı olacağını söyledi. Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aytaç Kocabaş, gelecek yıl üniversitenin bu tür etkinlikler düzenleyeceğini bildirdi. Kocabaş, biyoloji bölümünü örnek vererek, tüm akademisyenlerin yurtdışında eğitim almış kaliteli insanlar olduğuna dikkat çekerek,  “Kamil Özdağ Fen Fakültemizin bilimsel anlamda hiçbir eksiği yok, tek eksiğimiz öğrenci.“ diye konuştu.

Karaman Rehberlik Araştırma Merkezi Psikolojik Danışma ve Rehber Hizmetleri Bölüm Başkanı Hasan Kumaş’ın öğretim elemanlarına “Öğrencilerin gözünde farkındalık yaratmak için üniversite olarak çalışmalarınız var mı?” şeklindeki sorusunu Kimya Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktay Talaz şöyle cevaplandırdı: “Önümüzdeki yıl Karaman’da öğrenim gören 12. sınıf öğrencilerini KMÜ’ye davet ederek kapsamlı bir tanıtım çalışması yapmayı düşünüyoruz. Üniversitedeki akademisyenler seçilmiş, farklı insanlar. Farkındalık birden oluşmaz. Biraz zaman alacaktır.”

Yrd. Doç. Dr. Oktay Talaz, KMÜ’nün yeni kurulan üniversiteler arasında çok iyi durumda olduğunu belirterek, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan en girişimci üniversiteler sıralamasında üniversitemizin 43. olması başarısının en büyük göstergesidir.“ diye konuştu. Öğrencilerin tercih yaparken coğrafi konumun yanı sıra bilimsel çalışmaları da dikkate alması gerektiğini söyleyen Talaz, Türkiye’deki çoğu üniversiteden ortak bilimsel çalışmalar yapmak üzere teklif aldıklarını da kaydetti.

Karaman Temizel-Ünlü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nurettin Doğan, üniversiteye komşu bir lisenin müdürü olarak gelişmeleri yakından takip ettiğini söyleyerek, başarılarından dolayı Rektör ve Rektör yardımcılarına teşekkür etti. Doğan, bir memleketin kalkınması için önce üniversitesinin kalkınması gerektiğini ifade ederek, “Karaman olarak üniversitemize sahip çıkmalıyız, öğrencilerimizi yönlendirmeliyiz. Şehrimizi üniversitemiz kalkındıracaktır.” dedi. Nurettin Doğan, üniversitenin kısa zamanda büyük işlere imza attığını söyleyerek, herkesi üniversitenin başarılarına başarı katmak için destek vermeye çağırdı.