KOP ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ TSE İLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi Üniversiteler Birliği ile Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğini oluşturan 7 üniversite, standardizasyon bilincinin yaygınlaştırılması, standartların kullanımının teşvik edilmesi ve bu doğrultuda ortak panel, konferans ve seminer gibi etkinlikler düzenlenmesi amacıyla TSE ile işbirliği protokolüne imza attı.

KMÜ Rektörü Gökmen KOP-TSE işbirliği toplantısına katıldı

Niğde Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı protokol imza törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, KOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı, TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev ve TSE il koordinatörleri katıldı.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür yaptığı konuşmada KOP Üniversiteler Birliğinin oldukça hızlı bir şekilde kurulduğunu ve faaliyetlerine başladığını belirtti. Rektör Görür, en son gerçekleştirilen toplantıda TSE ile yapılacak işbirliği protokolünün Niğde’de imzalanmasının kararlaştırıldığını, bu nedenle toplantının üniversitelerinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

TSE Başkanı Hulusi Şentürk ise yaklaşık 1 yıldır TSE olarak yeni gelişmelerle ilgili üniversitelerle ve akademik camiayla iletişim halinde olduklarını belirterek "Küresel ekonomide artık standartlar olmadığı takdirde rekabet imkânı ortadan kalktı. Bugün dünya ticaretinin asgari yüzde 80'i standartlarla, uygunluk değerlendirme kapsamındaki mal ve hizmetlerden oluşuyor. Dolayısıyla Türkiye’nin 2023 vizyonuna ulaşmak istiyorsak ve gerçekten küresel sorumluluk istiyorsak standartlar alanında da güçlü olmak gerektiğini ısrarla vurguluyoruz." diye konuştu.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise konuşmasında, 4 ili içeren KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin çok ciddi bir altyapısı olduğunu ve bu 4 ilde bulunan 7 üniversitenin tamamının bölge kalkınmasına hizmet vermesinin hedeflendiğini söyledi. Konuşmaların ardından KOP Üniversiteler Birliğine üye 7 üniversitenin rektörleri işbirliği protokolünü imzaladı.

Tören sonunda TSE Başkanı Hulusi Şentürk tarafından rektörlere dünyanın ilk standardını yayınlayan ve uygulayan “2. Bayezid'in rolyefi“ takdim edildi.  Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel tarafından da katılımcılara hediyeler sunuldu.