KMÜ’NÜN REKTÖR YARDIMCILARI LİTVANYA’DA

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karataş ve Prof. Dr. Kemal Esengün Erasmus personel hareketliliği kapsamında Litvanya’daki Zemaitija Kolej’e gitti.

3-8 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Esengün Zemaitija Kolej’in akademik ve idari personeliyle toplantılar gerçekleştirdi. Prof. Dr. Esengün,  ev sahibi üniversitenin yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde iki üniversitenin eğitim, ekonomi ve yönetim yapısını karşılaştırmalı olarak ele aldı.

Prof. Dr. Mehmet Karataş ise Zemaitija Koleji öğrencilerine, uzmanlık alanı olan biyoloji ana bilim dalıyla ilgili ders verdi. Karataş’ın, beş gün süren ders programında şu ana konular yer aldı: Suyun ekolojik önemi, Karaman ilinin biyolojik çeşitliliği ve Türkiye’deki biyoloji eğitimi.