KMÜ’DE TERÖRLE MÜCADELE VE GENÇLİK DERSİ

KMU Basın Yayın Halkla İlişkiler Birimi Basın Bildirisi No:1       05.01.2010

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde birinci sınıf öğrencilerine özel verilen “Üniversite Hayatı” dersinde Karaman İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri ile buluştu. Madde bağımlılığı, dolandırıcılık, terörizm ve gençlik gibi konularda öğrencilere sunum yapan İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt suç ve suçlu ile mücadele de Karaman’ın şanslı bir il olduğuna dikkat çekti.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Yunus Emre Amfisinde KMÜ’lü öğrencilerin dersine katılan Karaman İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt uyuşturucudan korunma, dolandırıcılık konusunda alınacak tedbirler ve terörle etkin mücadele konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Terör insanı ve onun değerlerini acımasızca kemiren, tahrip eden, yok eden bir canavardır. Terörün dini ve ırkı yoktur.” diyen Tacettin Kurt gençleri provokatörlere karşı uyardı. Terörizmin hedefinde özellikle üniversiteye yeni başlayan gençlerin olduğuna dikkat çeken Kurt “ barınacak yer verme, burs verme, yardımcı olma veya bir takım gruplara dâhil etme bahanesiyle üniversiteye yeni gelen gençlerimiz yavaş yavaş terörün içine çekilerek bir süre sonra gözü dönmüş ölüm makinesi haline getirilebiliyor. Buna bir de gençleri teröre iten sebepler eklendiğinde hiç istenmeyen sonuçlar ortaya çıkıyor. “ şeklinde konuştu. “Terörü salt güvenlik sorunu olarak görüp, çözümü bu temelde aramak gerçekten kaçma anlamı da taşımaktadır.” diyen Kurt “Teröre karşı mücadele toplumsal ve topyekûn bir mücadeledir. Bir ülkenin kazanması veya kaybetmesi, gençliğin kazanılması veya kaybedilmesiyle doğrudan ilişkilidir. ” diye konuştu.

Sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Tacettin Kurt “suç ve suçlu ile mücadele konusunda yalnız değilsiniz” mesajı vererek “ sizin için sizlerle birlikteyiz” dedi. Karaman’ın güvenlik konusunda diğer illere göre oldukça ileride olduğunu da sözlerine ekleyen Kurt “ sakin ve huzurlu bir şehrimiz var. Suç oranının düşük olduğu, adli olayların az yaşandığı bir ilde yaşıyoruz. Bu durumda İşsizlik oranının sıfıra yakın olmasının ve ekonomik açıdan rahat bir ortamda olmamızın büyük etkisi var.” dedi