KMÜ EDEBİYAT FAKÜLTESİNE DEKAN ATAMASI YAPILDI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Alaattin Karaca atandı.

Yükseköğretim Genel Kurulu 2013 yılının 9. toplantısını 15 Ağustos 2013 tarihinde gerçekleştirdi. Toplantıda Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ile birlikte devlet üniversitelerine ait 38 fakülteye dekan ataması yapıldı.

Prof. Dr. Alaattin Karaca Kimdir?

1963’te Çorum’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Çorum’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi (1985). Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yüksek lisansını (1987) ve doktorasını tamamladı (1994). 1986-1994 yılları arasında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1995’te Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümüne yardımcı doçent olarak atandı. 1995-1997 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü Başkanlığı görevinde bulundu. 1997-2000 yılları arasında Université de Tunis I, Faculté des Lettres de la Manouba (Manouba Edebiyat Fakültesi, Tunis)’da misafir öğretim üyesi olarak çalıştı. 2004 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne geçti. 2011 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümüne atandı. 2013 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevine getirildi.