KMÜ’DE YENİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni eğitim öğretim yılı kayıtları başladı. 5 dakika gibi kısa bir sürede yapılan kayıt işlemleri KMÜ Yunus Emre Yerleşkesi Rektörlük binasında başladı. Üniversiteyi kazanan öğrencilerin aileleri de çocuklarını bu heyecanlı gününde yalnız bırakmadı. Kayıt işlemlerinin kısa zamanda tamamlanması hem kayıt için gelen öğrencilerin hem de ailelerinin yüzünü güldürürken, kayıt işlemlerini tamamlayan öğrencilere kendileri için hazırlanan dokümanlar verildi.

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, Karaman’da hizmet veren öğrenci yurtları, ‘KMÜ Acil Müdahale Sağlık Merkezi’ ve ‘KMÜ Aile Hekimliği’ de stantlar açarak kayıt için gelen öğrencileri hizmet alabilecekleri konularda bilgilendirdi.

2 Eylül Pazartesi günü başlayan kayıtlar 6 Eylül Cuma günü sona erecek. 2013 ÖSYM ilk yerleştirme sonuçlarına göre, kayıtlar tamamlandığında KMÜ ailesine yeni dönemde 2711 öğrenci daha katılmış olacak.

KMÜ REKTÖRÜ SABRİ GÖKMEN’DEN ÖĞRENCİLERE SICAK KARŞILAMA

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, kayıt için gelen öğrenciler ve aileleri ile tek tek tanışarak onları sıcak bir şekilde karşıladı.

Rektör Gökmen, KMÜ ailesine dahil olan öğrenciler ve veliler ile tanıştıktan sonra ailelerle sohbet ederek dile getirdikleri sorunları dinledi. Öğrenci ailelerinin ‘çocuklarımız size emanet’ sözü üzerine, velilere endişe etmemeleri gerektiğini belirten Gökmen, Karaman’ın güvenilir bir şehir olduğunu, öğrencilerin burada güven içinde eğitim göreceklerini kaydetti. Gökmen ayrıca KMÜ’nün, yerleşkesine ulaşımın en kolay yapıldığı üniversite olduğunu belirterek, “Üniversitemiz yeni kurulan bir üniversite. Fakat her geçen gün gerek fiziki gerekse eğitim kalitesi olarak gelişmekte olan bir üniversite. Öğrencilerimizle birlikte bu gelişim hızla sürecek.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin kayıtta, konaklamada ve ulaşımda yaşayabilecekleri her türlü sorun için üniversitede görevli ekibin kendilerine yardımcı olacağını ifade eden Rektör Gökmen, öğrencilere kayıtlarının hayırlı olması temennisinde bulunarak başarılar diledi ve her zaman kendilerini geliştirmeleri gerektiği yönünde tavsiyede bulundu.