KMÜ’NÜN ÖĞRENCİ SAYISI 10 BİNİ AŞTI

KMÜ’nün Öğrenci Sayısı 10 Bin 26 Oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) öğrenci sayısı 07-09 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen ek yerleştirmelerle birlikte 10 bin 26 oldu.

ÖSYM tarafından açıklanan 2013 ÖSYS sonuçlarına göre Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ) kazanarak 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında üniversiteye kaydolan 2.714 öğrenciyle birlikte toplam öğrenci sayısını 9.635’e çıkaran Üniversite, ek yerleştirmelerle 391 öğrencinin daha üniversiteye kayıt yaptırmasının ardından 10 bin 26 öğrenci sayısına ulaştı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen 2007 kurularak hızlı bir gelişim gösteren Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin öğrenci sayısının 10 bini aşmasının sevindirici ve beklenen bir gelişme olduğunu vurguladı. Rektör Gökmen, sözlerine şöyle devam etti: “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi eğitim-öğretim ve araştırma-gelişme anlamında altyapısını büyük oranda tamamlamış ve kendisinden çok önce kurulan üniversitelerle bile yarışır duruma gelmiştir. Öğrenci sayımızın bugün 10 bini geçmesi hem üniversitemizin geldiği nokta açısından hem de Karaman’ın sosyoekonomik yapısına katacağı değer açısından önemlidir.”

Rektör Gökmen, KMÜ ailesinin yeni fertlerine ve tüm öğrencilere başarı dileyerek sözlerini sonlandırdı.