BAKAN YILDIZ, KMÜ’DE ENERJİ KAYNAKLARI İL KOORDİNASYON TOPLANTISINDA

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI KMÜ’DE

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün, Enerji Kaynakları İl Koordinasyon Toplantısı için, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) bir araya geldi.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda 11 Ekim Cuma günü saat 16.00’da gerçekleşen toplantıya il protokolü, Ankara ve Karaman’daki enerjiyle ilgili pek çok kurum, kuruluş, sanayici ve işadamları ile üniversite personeli katıldı.

Toplantıda ilk olarak Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı ”Yenilenebilir Enerji ve Karaman” konulu sunum yaptı. Karaman’ın Güneş Enerjisi İhtisas Bölgesi olmasını değerlendiren Konarılı, Karaman Valisi Murat Koca’nın “Türkçenin Başkenti olan Karaman, enerjinin de başkenti olacak” sözlerini hatırlattı.

Bakan Yıldız: “Karaman’a 8 Milyar Dolar Enerji Yatırımı Yapacağız”

Bakan Taner Yıldız, rezervlerinin üçte ikisi Karaman'ın Ayrancı ilçesi sınırlarında olan Konya-Karapınar kömür havzasını Karapınar-Ayrancı havzası adıyla literatüre geçirmeyi hedeflediklerini söyleyerek 1.8 milyar ton rezerve sahip bu kömür havzasının Afşin- Elbistan havzasından sonra Türkiye'nin en büyük kömür rezervine sahip olduğunu belirtti.  Karapınar-Ayrancı havzasının 30 yıl kullanılabileceğini ifade eden Enerji Bakanı, Karaman’a 10 yıl içerisinde 8 milyar dolarlık enerji yatırımı yapmayı planladıklarını kaydetti. 8 milyar doların Türkiye’nin tamamına 1 yılda yapılan yatırım miktarı olduğunu söyleyen Yıldız, 2023 hedefi için bu yatırımın normal olduğunu ifade etti. Bakan Yıldız, “Çevreye rağmen değil, çevreyle beraber çalışacağız.” diye konuştu.

Toplantı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı ve Karaman Milletvekili Lütfi Elvan’ın moderatörlüğünde soru-cevap kısmıyla devam etti. Elvan “Rektörümüze bu toplantıyı burada düzenlediği için ve bizi ağırladığı için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.