HAKAN UYSAL İLE CUMHURİYET SÖYLEŞİSİ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Bilinçli Gençler Topluluğu, Dil ve Tarih Topluluğu ile Karakalem Topluluğu tarafından, “1923’ten 2013’e Cumhuriyet” konulu ortaklaşa bir etkinlik düzenlendi.

KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak Karaman Ermenek Lisesi Müdürü Hakan Uysal katıldı. Öğrenci topluluklarının bugüne kadar yapmış oldukları faaliyetlerin sunumunun yapıldığı slayt gösterisinin ardından konuşan Uysal, Cumhuriyet’in başlangıcından bugüne Türkiye’de yaşanan değişim ve gelişime dikkat çekerek, teknolojinin geldiği nokta ve bu durumun insanlar üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Cumhuriyet’in sadece bir yönetim şekli olmadığını bunun yanında insanlar için de yaşamsal bir alan olduğunu belirten Uysal, üniversite öğrencilerine de tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere, üniversiteyi sadece okumak, bitirmek amacıyla değil de kendilerini geliştirmek ve çağa ayak uydurmak amacıyla okumaları gerektiğini hatırlatan Uysal, kendi tecrübelerini ve hatıralarını aktardı. Keyifli bir söyleşinin ardından topluluk temsilcileri Uysal’a bir plaket verdi ve yapılan çekilişle katılımcılar arasından bir kişiye tablet bilgisayar hediye edildi.