KMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN VEFALI ZİYARET

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 5       12.01.2010

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğrencileri Karaman Huzur Evi Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezine yaptıkları anlamlı ziyaretle huzurevi sakinlerinin gönlünü aldı.  KMÜ Kişisel Gelişim Topluluğu’nun düzenlediği ziyarette 40 kişilik öğrenci, 6 kişilik öğretim elemanı grubu yaşlılarla özel bir gün yaşadılar. Sosyal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde her ay yapacakları ziyaretlerle yaşlılarla bir arada olmayı hedeflediklerini ifade eden Kişisel Gelişim Topluluğu Başkanı Tayfun Baykır “Oradaki insanlara unutulmadıklarını ve değerli olduklarını hatırlatmak istedik. Yaşlılar bizim geçmişimizin aynası geleceğimizin pusulasıdır. Hayatın yorduğu bu insanların yanında olmak ve onların hayat tecrübelerinden faydalanmak için Kişisel Gelişim topluluğu olarak ziyaretlerimizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Üniversite kent bütünleşmesinin gerekliliğine dikkat çeken KMÜ öğretim elemanları da sosyal sorumluluk çerçevesinde yapılan faaliyetlerle gerçek anlamda fayda sağlamak, örnek olmak, üniversiteyi ve şehri daha da aktif hale getirmek istediklerini belirttiler.

84 kişinin barındığı huzurevinde yaşlıları kendi imkânları ile aldıkları küçük hediyelerle mutlu eden üniversite öğrencileri huzurevi sakinleri ile bir süre sohbet etti. Kişisel Gelişim Topluluğu üyesi Oğuzhan Akbalık da gitar eşliğinde söylediği şarkılarla yaşlılara eğlenceli dakikalar yaşattı. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren huzurevi sakinleri zaman zaman duygusal anlar yaşarken öğrencilerin enerjisi ve müzik ile de gençlik yıllarına döndü.