SUDURAĞI ÇOK PROGRAMLI LİSESİ KMÜ’DE

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin (KMÜ) Karaman’daki ortaöğretim kurumlarına yönelik tanıtım programı kapsamında Karaman Sudurağı Çok Programlı Lisesi öğrencileri KMÜ’yü ziyaret ederek üniversite hakkında bilgi aldı. Öğrencilere okul müdürü Recep Gedikli ile öğretmenleri Yasin Odacı ve Mehmet Dinç eşlik etti.

Genel Sekreter Ahmet Tüfekci: “Yeteneklerinize Göre Tercih Yapın”

KMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Piri Reis Konferans Salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci öğrencilerin bu yıl ciddi bir tercih aşamasından geçeceklerini hatırlatarak, “Üniversite ve bölüm seçimi sizler için çok önemli. Başarılı olduğunuz ve istediğiniz bölümleri seçmeye gayret edin ve iyi inceleme yapın.” şeklinde konuştu.

Öğrencilere tercih yaparken muhakkak yeteneklerini ve ilgi alanlarını göz önünde bulundurmalarını tavsiye eden Tüfekci, “En iyi bölümlerden dahi mezun olsanız o alanda kendinizi geliştirmemeniz durumunda başarılı olmanız mümkün değil. Bir alanda fark yaratıyorsanız eğer, her zaman tercih edilen kişi olursunuz. Fakat kendinizi geliştiremezseniz başarılı olmanız mümkün değil. Türkiye’nin şartları göz önüne alındığında kendisini geliştiren kişilerin iş bulması daha da kolaylaşacaktır.” dedi.

Tüfekci konuşmasını “Arzumuz sizleri üniversitemizin öğrencisi olarak görmek. Hepinize ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.” sözleriyle noktaladı.

Açılış konuşmasının ardından KMÜ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Uzm. Aliye Kıray üniversitenin akademik birimleri, eğitim olanakları ve sosyal imkânlarını slaytlar eşliğinde anlattı. Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mevlüt Balta ise yatay geçişler hakkında bilgi vererek, öğrencilere tercih konusunda da her türlü yardımı sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Akademisyenler Fakültelerini Tanıttı

Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Arş. Gör. Orkun Erkayıran, yüksekokulun 15 yıllık bir geçmişe sahip olduğunun altını çizerek, hemşirelik bölümü mezunlarının iş konusunda sıkıntı çekmeyeceklerini vurguladı. Aynı zamanda bu bölümü okuyanların akademik anlamda da kendilerini geliştirme imkânına sahip olabileceklerini söyleyen Erkayıran,  Sağlık Yüksekokulunun imkânlarının diğer üniversitelerle rekabet edebilecek konumda olduğunu belirterek, bölüm hakkında bilgiler verdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Arş. Gör. Beyazıt Gülcan ise İİBF bünyesinde eğitim veren bölümler ve akademik kadro hakkında bilgi verdi. İşletme, iktisat ve kamu yönetimi bölümlerinin benzer ve farklı yönlerini anlatan Arş. Gör. Gülcan, bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin iş imkânları ve istihdam koşullarından bahsetti. Mezunların devlet kurumlarında, bankalarda, özel kurumlarda çalışmanın yanı sıra kendi işlerini kurabilme avantajlarının da bulunduğunu söyledi.

Öğr. Gör. Funda Ulusu: “Teorik ve Uygulamalı Eğitim Bir Arada”

Teknik Bilimler Yüksekokulu Organik Tarım programı Öğretim Görevlisi Funda Ulusu da bölümü hakkında bilgiler verdi. Organik tarımın önemini ve nasıl yapıldığını anlatan Ulusu, bölüm olarak eğitim anlamında öğrencilere gerekli imkânların en iyi şekilde sağlandığını belirtti. Öğr. Gör. Ulusu, KMÜ Organik Tarım programında sadece teorik değil aynı zamanda uygulamalı eğitim de verildiğini söyleyerek organik tarım programı bünyesinde oluşturulan seraları anlattı. Seralarda organik tarım yaparak doğal ürünler yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Öğr. Gör. Ulusu, “Gerek seralarımız gerekse laboratuvarlarmızla her türlü imkâna sahibiz. Türkiye’deki diğer üniversitelere göre bu konuda bir adım öndeyiz.” dedi.

Öğretim elemanlarının sunumlarının ardından KMÜ Kamu Yönetimi öğrencisi Ertekin Töre söz aldı. Öğrencilere üniversitenin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerinden bahseden Töre, üniversiteyi öğrenci gözüyle anlattı.

Öğr. Gör. Kemal Kabasakal: “Özel Yetenek Sınavları Kamera İle İzleniyor”

Tanıtım programı kapsamında yerleşkeyi gezen öğrencilere KMÜ Spor Kompleksinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğr. Gör. Kemal Kabasakal bilgi verdi. Özel yetenek sınavları hakkında konuşan Öğr. Gör. Kabasakal, sınavların adaletli bir şekilde yapıldığına dikkat çekerek, “Sınavlar esnasında dört içeride bir dışarıda olmak üzere toplam beş kamera ile kayıt yapılıyor. Öğrenciler sınav olurken aileleri de dışarıdan sınavı takip edebiliyor ve puanlama şeffaf bir ortamda yapılıyor. Böylece sınavlarımız yansız ve adaletli oluyor.” dedi. Öğrencileri spor yöneticiliği ve beden eğitimi ve spor öğretmenliği hakkında da aydınlatan Öğr. Gör. Kabasakal sözlerini şöyle sürdürdü: “Nerede okursanız okuyun, hangi bölümü okursanız okuyun kişinin etiketi kendisidir. Kişi kendini geliştirebilirse her yerde başarılı olur ve her zaman iş imkânı bulabilir.”

Öğrenciler Gıda İşleme ve Organik Tarım Laboratuvarlarını İnceledi

Öğrenciler Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu içerisindeki gıda işleme ve organik tarım laboratuvarını da inceleyerek öğretim elemanlarından ayrıntılı bilgi aldılar. Yerleşke gezisinin ardından etkinlik sona erdi.