KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Gökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında ‘başöğretmen’ sıfatını alması vesilesiyle, 1981 yılından bu yana her yıl Öğretmenler Günü olarak kutladığımız 24 Kasım gününün tüm öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Başöğretmen Atatürk’ün, ‘Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir’ şeklindeki ifadesi doğrultusunda bizler de Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak Türkiye’deki üniversiteler içerisinde farklı, aranan ve tercih edilen bir üniversite konumuna gelmek için gençlerimize ve çevremize ışık verme gayreti içerisindeyiz.

Bu vesileyle bir insanı yetiştirerek topluma faydalı bir birey haline getirmenin kudretini en iyi bilen öğretmenlerimizin ve öğretim elemanlarımızın öğretmenler gününü kutluyor, kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”