KMÜ'DE KETEM'DEN KONFERANS

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No:7           14.01.2010

Karaman Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezi (KETEM) ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen konferansta 'meme ve rahim ağzı kanseri' konusunda bilgi verildi.KMÜ Yunus Emre Salonunda düzenlenen konferansta Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yıldıray KURUÇAY Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Bekir SERT yaptıkları sunumda öğrencilere ‘meme ve rahim ağzı kanseri' konusunda çeşitli bilgiler verdi. Dr. Dine Akçıl, Ebe Zehra İncedal ve Hemşire Aysun Ömeroğlu’nun da katıldığı konferansta Meme ve rahim ağzı kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Hastalık belirtileri, risk grubu ve tedavi süreci hakkında önemli uyarılarda bulunan KETEM üyeleri özellikle bayanların kendi kendine meme muayenesi konusunda nasıl bir yol izleyeceklerini anlattı.  Rahim ağzı kanseri için bayanlara Pelvik Muayene ve yılda bir kez Pap Smear Testi ve beş yılda bir Pap Smear testi tekrarı yapılmasını öneren Kuruçay Meme kanseri için bayanların Kendi Kendine Meme Muayenesi yapması gerektiğini ve şüphe uyandıran durumlarda hekim muayenesi yaptırmaları gerektiğini anlattı. Konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan KETEM üyeleri bayanların yoğunlukta olduğu salonda, öğrencilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.