MOĞOLİSTAN’DA TÜRK İZLERİ KONFERANSI

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) ‘Moğolistan’da Türk İzleri’ konulu konferans düzenlenecek.

KMÜ Avrasya Kültür Öğrenci Topluluğunca organize edilen ve Prof. Dr. Hasan Bahar tarafından verilecek Moğolistan’da Türk İzleri konferansı Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilecek. Konferans 4 Aralık Çarşamba günü saat 14:00’te başlayacak.

HASAN BAHAR KİMDİR?

1960 yılında Konya’nın Hadim ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalında lisans öğrenimini tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “M.Ö. II. Binde Anadolu ile Mezopotamya Arasındaki Ticari İlişkiler” konusunda yüksek lisans yaptı. Yine Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “İsauria Bölgesi Tarihi” üzerine doktora yaptı. Eskiçağ Tarihi ile ilgili çalışmaları bulunan Prof. Dr. Hasan Bahar Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi Anabilim Dalında 2004 yılından bu yana profesör olarak görev yapmaktadır.