ÜNİVERSİTEMİZİN ERASMUS ÜNİVERSİTE AVRUPA BEYANNAMESİ BAŞVURUSU ONAYLANDI.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 9         15.01.2010

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Erasmus Üniversite Beyannamesi başvurusu onaylandı. KMÜ Erasmus Koordinatörlüğü tarafından Haziran 2009 döneminde Avrupa Komisyonu’nun ilgili birimine “Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi – Extended Erasmus University Charter” için başvurusu yapılmış olan KMÜ, Aralık 2009 sonunda tamamlanarak ilan edilen değerlendirmelerden olumlu sonuç aldı. Erasmus değişim faaliyetlerinden yararlanabilme vizesi anlamı taşıyan ve 2013/2014 eğitim-öğretim dönemine kadar geçerli olan Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi verilmesinin onaylanması ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin Erasmus Charter Numarası ve Erasmus ID Kodu sırasıyla “246935-IC-1-2010-1-TR-ERASMUS-EUCX-1” ve “TR KARAMAN01” olarak belirlendi.

Değerlendirme sonucunun ellerine ulaşmasının ardından bir açıklama yapan KMÜ Erasmus Koordinatörü Abdülvahit Sayaslan “Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi, Avrupa yükseköğretim kurumları arasında öğrenim/staj amacıyla öğrenci değişimi, ders verme amaçlı öğretim elemanı değişimi ve eğitim alma amaçlı idari personel değişimine imkân tanımaktadır.” dedi.

Erasmus değişim programlarıyla ilgili süreçi yakından takip ettiklerini dile getiren Sayaslan “Bu kapsamda Erasmus birim ve bölüm koordinatörlerimiz belirlenmiş, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarıyla Erasmus değişim anlaşmaları imzalanmaya başlanmıştır. Erasmus takvimi gereğince Ulusal Ajans’a Mart 2009’da değişim faaliyetleri için hibe başvurusunda bulunulacak, sağlanan hibe miktarı dikkate alınarak Mayıs/Haziran ayları içerisinde öğrenci ve öğretim elemanı seçimi gerçekleştirilecektir. Erasmus takvimi uyarınca öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimiz en erken 2010/2011 eğitim-öğretim dönemi güz yarıyılında değişim faaliyetlerinden yararlanabileceklerdir.

Hibe başvurusu sonuçlarını takiben öğrencilerimiz ve personelimiz süreç hakkında detaylı olarak bilgilendirilecektir. Erasmus faaliyetleriyle ilgilenen öğrenci ve personelimizin bu aşamada Üniversitemiz Erasmus Kurum Koordinatörlüğü internet sitesi ve ilgili bağlantıları incelemeleri yararlı olacaktır.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü olarak Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi’nin KMÜ öğrenci ve personeline yararlı olmasını ve 2010 yılının sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini dileriz.” diye konuştu

.