KMÜ SPORDA 93 ÜNİVERSİTE ARASINDA 13. SIRADA

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Basın Bülteni No: 16                     05.02.2010

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2009 yılı Türkiye Üniversiteler arası Sportif Müsabakalarda katılmış olduğu 5 branşta 7 si altın, 5’i gümüş, 4’ü bronz olmak üzere toplam 16 madalya kazanarak başarısını tescilledi. Yeni kurulan üniversiteler arasında yer alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi spora ve sporcuya verdiği önemi yarışmalarda elde ettiği başarılarla ortaya koydu.

Yıl boyunca 93 üniversitenin değerlendirmeye alındığı yarışmalarda Gazi Üniversitesi 30 branşta birinci, Marmara Üniversitesi 26 branşta ikinci, Anadolu Üniversitesi 24 branşta üçüncü sırada yer alırken Karamanoğlu Mehmetbey üniversitesi 80 üniversiteyi geride bırakarak 13. sırada yerini aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen sonuçlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek “Bu tür etkinliklerde kazanılan başarılar üniversitemizin spora ve sporcuya verdiği değerin bir ifadesidir. Bu başarılar sportif alandaki getirilerinin yanında üniversitemizin farklı alanlarda temsil edilmesi ve tanıtılması açısından da son derce önemlidir. Barışın ve centilmenliğin simgesi olan sporu üniversitemizde yaygın hale getirmek ve teşvik etmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Üniversitemiz bünyesinde eğitim veren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu aracılığı ile spor alanında yetenekli öğrencilerimize desteğimizi her zaman sürdürmekteyiz.” dedi.

.