KMÜ PERSONELİNE İNGİLİZCE KURSU

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ), idari personeline İngilizce kursu veriyor. Üniversitenin 2014 yılı stratejik hedefleri doğrultusunda düzenlenen kursla, üniversitede çalışan idari personelin en az % 5’inin bir yabancı dil konuşabilmesi ve bu dilde okuduğunu anlayabilmesi amaçlanıyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitede personelin niteliğinin yükseltilmesine önem verdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “Üniversite yönetimi olarak 2007 yılında kurulan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kurumsallaşma eksenini tamamlamayı en önemli stratejik hedef olarak belirledik. Bu bağlamda idari personelimizin kurumumuza yakışır nitelik ve özellikte olmasını temin etmek amacıyla bazı hizmet içi eğitim programları düzenlemeyi planladık. Bu programlarla personelimizin hem kurumsal bağlılığını artırarak daha huzurlu çalışmasını hem de daha üst düzeyde iş performansı sergilemesini amaçlıyoruz.”

KMÜ Rektörlüğü ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen İngilizce kursu, KMÜ Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı okutmanları ile KMÜ’lü yabancı öğretim elemanları tarafından veriliyor.

Üniversitenin farklı birimlerinde görev yapan 31 personelin katıldığı ve haftada toplam 10 saat iki ayrı grup halinde düzenlenen kursta, tamamen İngilizce konuşuluyor. Sekiz hafta boyunca devam edecek kurs sonunda katılımcıların İngilizce konuşma ve anlamaya yönelik korkularının azaltılması da öngörülüyor.